Werking en gebuurten

Geburenplezier sinds 1984

Ontdek onze gebuurten

12 locaties

Blijkerijstraat

De naam verklapt het al. Dit gebuurt situeert zich in de Blijkerijstraat, een deel van de Turnhoutsebaan en een deel van de Dorpsplaats.

Goet Eynd

Gelegen aan het Marcelloplein zijn zij al jaren een vaste waarde op onze activiteiten. Gekend van hun overheerlijke barbecue en rijstpap tijdens de Gordel.

Herfstzon

Een recent opgerichte buurtwerking die draait om de nieuwe verkaveling op de site van het oude rusthuis in Oostmalle. De straat werd hier dan ook naar vernoemd, namelijk ‘Herfstzon’.

In den IXden Saligheyt

Het kleinste gebuurt van Oostmalle, maar daarom niet minder gezellig! Vernoemd naar het 8-zaligenheden pad dat passeert in dit gebuurt. Hun rusthuisje op de splitsing Talondreef – Lange Dreef is welgekend!

Kwaadeinde

Gelegen in de straten Kwaadeinde, De Zwaantjes en Emiel Van Hemeldonckstraat. Ontstaan in 1985 na een berucht meiboomfeestje daar.

Lollepotters

Een van de bekendste gebuurten in Oostmalle. Gekend van hun jaarlijkse mini-triatlon en een vaste waarde tijdens de Oostmalse Gordel. Dit gebuurt situeert zich voornamelijk in de straten tussen de Turnhoutsebaan en de Lierselei.

Meer’r’akkers

Nog een recent opgerichte buurtwerking gelegen in de verkaveling van de Goudveillaan en omliggende straten.

Molenwind

Buurtwerking ontstaan uit de samenvoeging van 2 vroegere buurtwerkingen. Enerzijds Moleneind, verwijzend naar de molen die vroeger aan de Molendreef stond, en anderzijds Vierwinden, vernoemd naar het speeltuig in de vroegere speeltuin ‘De Vier Winden’.

Schildeken

’t Schildeken is een buurtwerking bestaande uit de straten gelegen in de driehoek Hoogstraatsebaan, Slachterijstraat en Sint-Lenaartsebaan.

Elk jaar zetten zij een kerststal ter hoogte van het standbeeld van de paapgooier in De Speelhoven.

Schrobbershoek

Gekend van hun spek en eieren met de gordel en natuurlijk van hun volksspelen op de zondag na de kermis.

Het gebuurt bestaat uit de Lierselei en de zijstraten van deze gewestweg.

Veenhoek

Ontstaan tijdens een vergadering ’tussen pot en pint’ in Den Dobbele Pater in 2005. De straten Aardekensweg, Eertbolweg, Ernest Claesstraat, Hendrick Consciencestraat, Frans Van Gielstraat, Merksplassebaan, Pastoor Minnestraat en een deel van de Talondreef maken deel uit van dit gebuurt.

Wolfskapel

In de straten gelegen in de hoek tussen de Antwerpsesteenweg en de Sint-Lenaartsebaan bevindt zich het gebuurt ‘Wolfskapel’. De naam komt van het oudste gebouw van Oostmalle, zijnde de Wolfskapel. Reeds in 1505 werd er al verwezen naar dit gebouw.

Ontstaan en doelstellingen

Gestart in 1984

Een vriendengroep van enkele leden van de Chiro en sympathisanten vond dat er nood was aan een  overkoepelende vereniging om de verschillende wijkwerkingen in Oostmalle te ondersteunen.

Ontstaan en doelstellingen

Onmiddellijk succes

Door het neutrale karakter van onze vereniging en het feit dat er zonder enig eigenbelang ondersteuning werd gegeven aan de verschillende werkingen, kregen we sympathie van vele Oostmallenaren.

Ontstaan en doelstellingen

Gezellige dorpskern

Elk jaar trachten wij onze dorpskern te verfraaien door de plaatsing van onze zomerbanners, getekend door leerlingen onze lagere scholen.

Verder worden er ook nog bloempotten geplaatst en gehangen en wordt er tijdens de eindejaarsperiode een kerstdoek opgehangen aan de kerktoren en verlichting gehangen in de bomen rondom de kerk.

Ontstaan en doelstellingen

Dorpsprojecten

De zaken die hiernaast worden vernoemd zijn niet de enige projecten die we doorheen de jaren hebben gerealiseerd. We trachten op regelmatige basis een project te realiseren met de opbrengst van onze activiteiten. Een lijst met de gerealiseerde projecten vind je hieronder.